Sikersztori - Klikkelj az ócsai óvodáért

Vegyünk egy nyereményjátékot. Adjunk hozzá egy óvodát. Válaszoljunk néhány egyszerű kérdésre, így gyarapítva óvodánk összpontszámait. A tét (többek között) egy nagy értékű szolgáltatáscsomag, amelyet az ovi kap - már ha nyer!


A www.lurkovilag.hu óvodai portál egy hónapja indította útjára a pontgyűjtő kvízjátékot, melyre benevezték az ócsai Nefelejcs Napközi Otthonos Központi Óvodát is. A példátlan közösségi összefogásnak köszönhetően 108.372 ponttal, a 184 induló közül magasan az első helyen végzett településünk ovija. És hogy minek köszönhető a siker? A Facebook közösségi portálon alakult egy csoport, melyet pusztán a praktika keltett életre. A mára már közel 3.000 tagot számláló csoport alapítóit kérdeztük.

Neveztetek-e már hasonló játékba, és ha igen, akkor milyen sikerrel?

A mostani játék szervezője, a Lurkóvilág Óvodamagazin már tavaly is indított hasonló nyereményjátékot, de akkor sajnos csak a játék közepébe sikerült bekapcsolódni, így ott szerényebb eredményt értünk el, viszont az idei játékon már automatikusan indult az óvodánk. Már ekkor megszületett az elhatározás: most jobbak leszünk! A játék első napján megszereztük az első 5 pontunkat, majd, szinte az összes létező helyi fórumon elkezdtük szétkürtölni a versenyt. Ekkor született meg a Facebook csoport ötlete is. Klikkelj az ócsai óvodáért!

A csoport alapításakor mekkora létszámra számítottatok? Mikor szárnyalta túl a kezdeti elképzeléseket a tagok száma?

Szerintem egyikünk sem gondolta, hogy ekkora sikere lesz a csoportnak. Csak csináltuk amit a fejünkbe vettünk. Minden tagunk lelkesen kért fel újabb és újabb tagokat, akik miután elfogadták a felkérést, szintén újabb tagokkal bővítették a csapatot. Aztán meg csak pislogtunk, hogy milyen lelkesen kezd mindenki játszani, drukkolni, kommentelni. Mint mikor a gyerekek megtanultak járni! Az elején fogni kellett a csoport kezét, aztán pedig megállíthatatlanul száguldott a siker felé! Nekem az tetszett a legjobban, hogy olyanok, akik előtte hónapokig rá se néztek a Facebook oldalukra, olyan lelkesen kommenteltek, lájkoltak, hogy nem győztem olvasni!

Egy kb. 9.000-es lélekszámú kisvároshoz képest jelentősnek mondható a 3.000 tag. Vannak-e más településekről is tagok? Ezek közül melyik város van a legtávolabb Ócsától?

Nagyon sokan meghívták az ismerőseiket a csoportba az ország minden tájáról. A végén én már nem tudtam követni, ki honnan szavaz, csak kommentekben olvastam, hogy Soprontól-Debrecenig mindenki játszik! Az ország minden megyéjéből volt valaki, aki a mi ovinkért klikkelt, de a legmesszebbi település, amiről tudunk Berlin.

A játék során végig vezettetek, vagy volt-e olyan holtpont, ahol elveszni látszott a dobogó?

Az első nap estéjére már le is maradtunk, csak harmadik helyen álltunk, alig 100 ponttal. Persze, ez még nem adott okot az elkeseredésre. Aztán a játék első harmadában történt, hogy a semmiből feltűnt egy budapesti óvoda és irdatlan sebességgel jött feljebb, majd rövid időre átvette a vezetést. Az ócsaiak viszont nem hagyták annyiban, mert mindenki még több ismerőst hívott meg és így visszavettük a vezetést. Innentől kezdve végig vezettünk, bár a végén Tatabánya nagyon belehúzott - mindhiába!

Mennyi időt emésztett fel a játékhoz kapcsolódó összes tevékenység, a közösség építése?

Maga a kérdőív kitöltése napi 5 percet sem vett igénybe. Az elején nagyon igyekeztünk a társaságot buzdítani, felpörgetni, hogy bírják a majd egy hónapig tartó játékot és ne unják meg. Aztán egyre többen kapcsolódtak be a beszélgetésekbe, egyre jobb hangulat alakult ki. Volt olyan este, hogy könnyesre röhögtük magunkat a számítógép előtt ülve. Szerencsére elég jó kis közösség alakult ki, sokan még olyanok is bekapcsolódtak a beszélgetésbe akik előtte esetleg nem nagyon kommunikáltak Facebookon.

Tudtok-e a nagy rivális, Tatabánya városának hasonló önszerveződő közösségéről? Felvettétek-e velük vagy a versenytárs óvodákkal a kapcsolatot?

Folyamatosan néztük, kerestük a hasonló csoportokat, hogy megtudjuk más óvodák mitől pörögnek ennyire, de nem találtuk nyomát hasonló közösségnek. Nem tervezzük felvenni a kapcsolatot más óvodákkal, hiszen azokat bármelyik szülő regisztrálhatta és az sem biztos, hogy az óvoda vezetője tudomást szerzett arról, hogy részt vett a játékban.

Vannak-e már konkrét tervek a csoport jövőjét illetően?

Az utóbbi időben természetesen már nem csak a játékról beszélgettünk. Sok mindenről szó esett már - volt ki a segítségünket kérte, volt aki hörcsögnek keresett új gazdit, más pedig kiskutyát szeretett volna örökbe fogadni. Mivel főként ócsai lakosokból áll a társaság, úgy gondoljuk, van igény a közösség egyben tartására, és itt adott is a lehetőség a társalgására. Amennyiben találunk hasonló, a városunk számára értékes nyereménnyel kecsegtető új játékot, természetesen újra mozgósítunk mindenkit!

Gondolom nem mindenki ismer mindenkit személyesen a csoportból. Tervezitek-e, hogy - akár egy rendezvény keretein belül - a tagok személyesen is gratulálhassanak egymásnak?

Igen szerveződni látszik valami a háttérben, bár erről egyenlőre nem tudok sokat mondani, hiszen csak pár napja vetődött fel a lehetősége. Egy biztos: sokan szeretnénk ott lenni a díj átadásánál, bár nem tudom erre lesz-e lehetőségünk...

Köszönjük a válaszokat. További sikerekben gazdag klikkelést! :D

Mi köszönjük megkeresést, de mindenek előtt még egyszer köszönjük mindenkinek a lelkes részvételt!


A Klikkelj az ócsai óvodáért Facebook oldala: ITT!
A kvízjáték hivatalos eredményhirdetése: ITT!
Az összes nevezett óvoda és elért pontjai: ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése