Húsz család már biztosan költözik!

Húsz család nyert az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogaira kiírt pályázaton, a többi hatvan ház bérlésére új pályázatot írnak ki, módosított feltételekkel – közölte a pályáztatást lebonyolító Magyar Máltai Szeretetszolgálat hétfőn.

A lakópark 80 családi házának bérlésére 588 pályázat érkezett, többségük azonban nem felelt meg a kormányrendeletben meghatározott feltételeknek. A legtöbben a banki kényszerértékesítéssel kapcsolatos előírásokat nem teljesítették. Ezzel kapcsolatban is felmerültek problémák, mert a kiírás szerint olyanok is pályázhatnak, akiknek az otthonát ugyan kényszerértékesítésre jelölte a bank, de azt még nem értékesítette. Ha a beköltözést követő egy évben sem adták volna el az ingatlant, az érintett családdal szerződést kellett volna bontani; felmerült, hogy ezeket a családokat nem is érdemes beválogatni a programba.

Most úgy döntöttek, hogy a következő pályázati kiírásban módosítják a feltételeket, ehhez azonban módosítani kell a vonatkozó kormányrendeletet. Az előkészítő munka már megkezdődött.

A március 25-én lezárult pályázat nyerteseit postán értesítik a döntésről. Az érintettek többsége Pest megyéből költözik majd Ócsára, de Nyíregyházáról, Püspökladányból és Szekszárdról is érkeznek családok. Az első körben tizenöt kétgyermekes, három háromgyermekes és két négygyermekes család foglalhatja el a szociális bérlakásokat, a lakóparkba így 47 gyermek érkezik. A szülők egy részének van munkája, másoknak közülük olyan szakmájuk (festő-mázoló, targoncás, bolti eladó) van, amellyel a főváros közelében jó eséllyel el lehet helyezkedni, közölték a szeretetszolgálatnál.

Forrás: index.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése