GY.I.K.

Gyakran Ismételt Kérdések
Forrás: www.ocsalakaspalyazat.hu

Kik pályázhatnak az Ócsai Szociális Családi Ház programba a 2. pályázati fordulóban?

- A pályázóknak az alábbi 5 feltétel mindegyikének meg kell felelni:
1. az nyújthat be pályázatot, aki a jelzáloghitel törlesztő részleteit 2012. december 11. óta nem tudja fizetni (2013. május 10.-étől visszaszámolva 120 nap elmaradásban van) és
2. az ingatlan forgalmi értéke (a hitel felvételének időpontjában) nem haladta meg a 25 millió Forintot és
3. az ingatlan a pályázó bejelentett lakóhelye a pályázat benyújtásának időpontjában, vagy az ingatlan elvesztését megelőző napon és
4. a pályázóknak más lakhatást biztosító használati joga (tulajdon, vagy haszonélvezet) nincs, vagy az kisebb, mint a méltányolható lakásigény mértéke (3 személy esetén legfeljebb egy szobás, 4 személy esetén legfeljebb 1,5 szobás, 5 személy esetén legfeljebb 2 szobás más ingatlan lakhatást biztosító joga esetén még pályázhat) és
5. legalább egy családi pótlékra jogosító, vagy családi pótlékra már nem jogosító, de 25 év alatti tanuló van a háztartásában.

- És a pályázónak a fentieken kívül az alábbi 3 feltétel valamelyikének meg kell felelnie:
I. A hitelintézet a pályázó ingatlanát 2011. október 1. után és a pályázat benyújtásának napjáig, de legkésőbb 2013. május 10-ig jelölte illetve jelöli ki kényszerértékesítésre és a kényszerértékesítést követően ingatlanát elveszítette vagy várhatóan el fogja veszíteni, vagy
II. lakóingatlanát ingatlan-végrehajtás következtében 2011. június 30. után lakhatással összefüggő hátralék vagy tartozás (közüzemi díjtartozás [gáz, áram,, távhő, víz, csatorna, szemét, központi fűtés] közös költség, lakbér) miatt elveszítette, vagy várhatóan el fogja veszíteni, vagy
III. lakóingatlanát bírósági végrehajtás mellőzésével (megegyezéssel) 2011. június 30. után lakhatással összefüggő hátralék vagy tartozás miatt elveszítette, vagy várhatóan el fogja veszíteni.

- És mindezeken kívül a pályázónak, illetve családjának vállalnia kell a kertművelést a részbeni önfenntartás érdekében (például konyhakerti növény termesztéssel), és a közösségi normák betartását.


Pályázási feltétel-e a magyar állampolgárság?

- Magyar állampolgársággal nem rendelkezők is jogosultak pályázni (EU, vagy EU-n kívüli letelepedettek)
- Pályázhat, ha gyakorolja a szabad mozgás- és tartózkodás jogát Magyarországon


Mi a pályázat benyújtásának határideje?

2013. december 31.


Mi a döntéshozatal határideje?

2013. június 21 után legalább 10 összegyűlt, érvényesen benyújtott pályázat esetén, a 80 érvényes pályázat benyújtását követően szükség szerint.


Mekkora lesz a családi házak albérleti díja?

A szerződés megkötésének évében a legfeljebb 4 fős háztartásnak készülő családi ház havi lakbérdíja 16 800 Ft, a legfeljebb 5 fős háztartásnak készülő családi ház havi lakbérdíja 19 500 Ft, a legfeljebb 6 fős háztartásnak készülő családi ház havi lakbérdíja 21 000 Ft.


Milyen közszolgáltatások lesznek elérhetők a Szociális Családi Ház program lakóinak?

Ócsa város közszolgáltatásai lesznek elérhetők a lakóknak, melyek megtalálhatók Ócsa város hivatalos honlapján.


Mikor lehet a családi házakba beköltözni?

A házak műszaki átadása 2013. második negyedévében történik. Beköltözni a pályáztatási folyamat végén, az átadást és a bérleti szerződés aláírását követően lehet a nyertes pályázóknak.


Hol találhatók a családi házak?

Ócsa város Alsópakony településrészének közvetlen közelségében, hozzávetőleg 5 km-re a város belterületétől. GPS pozíció: 47°18'44.67"É 19°17'28.16"K Google térkép link: ITT!


Milyen autós és tömegközlekedési lehetőségek vannak az ócsai szociális lakóparktól?

A házak Ócsa város belterületétől, valamint a vasúti megállóhelytől kb. 5 km-re vannak. Az M5-ös autópálya Ócsa lehajtója hozzávetőleg 1 km-re van. Iskolai előadási napokon helyi autóbuszjárat közlekedik Ócsa központja és Alsópakony között naponta egyszer. Iskolai előadási napokon a Gyál–Ócsa viszonylatban közlekedő távolsági autóbuszok érintik Alsópakonyt, szintén naponta egyszer. A menetrendek elérhetők Ócsa város hivatalos honlapján


Mekkora a családi házak alapterülete, és mekkora telek tartozik hozzájuk?

Az első forduló után összesen 60 db, különböző méretű (50, 58.7, 60 és 70 négyzetméteres házra lehet pályázni. A házakhoz 1000 négyzetméteres telkek tartoznak.


Milyen a családi házak közművesítése?

A házakba a villamos energia, víz (előrefizetős, "kártyás" mérőkkel ellátva) és a csatorna be van vezetve. A fűtés, fatüzeléssel van megoldva, amely egy központi, vízteres kandallóból, a többi helységben pedig a kandallóval melegített radiátorból áll. A főzéshez elektromos tűzhelyt, vagy propán-bután (palackos) gáztűzhelyet lehet használni. A házakban fürdőszoba, WC, valamint mosogató található.


Milyen távolságra van az ócsai szociális lakópark különböző fontos célpontoktól?

Célpont Távolság közúton (km)
Ócsa, M5 autópálya lehajtó 0,7
Ócsa, belterület 3,6
Ócsa, vasúti megállóhely 5
Budapest, Népliget metróállomás 25


Kell-e felvételiznie a helyi általános iskolába a pályázóval együtt költöző gyereknek? Mikor veszi át a helyi általános iskola?

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény értelmében az általános iskola köteles felvenni, átvenni azt a tanköteles tanulót, akinek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye a körzetében található. Az átvételre a tanév során bármikor lehetőség van, a tanulói jogviszony az átvételről szóló döntést követen a beiratkozás napján jön létre.


Hogyan tudja kitölteni az elektronikus pályázati adatlapot?

- a pályázat kitöltéséhez regisztrálnia kell a regisztráció menüpontban
- a regisztráció akkor érvényes, ha az ön e-mail címére a regisztrációt érvényesítő visszaigazoló levél érkezik. Az ebben küldött linkre kattintva lesz érvényes a regisztrációja, ettől kezdve tud belépni az Ön által megadott jelszóval saját adatlapjára. Amennyiben a regisztrációval kapcsolatban problémái lennének, kérjük hívja munkatársainkat a 06-1-391-47-10-es telefonszámon vagy írjon levelet ocsa@maltai.hu e-mailcímre.


Mire van szükség a pályázat kitöltéséhez?

- a regisztrációt követően a képernyő jobb oldalán, a szürke sávban található bejelentkezés a pályázatba pont alatt jelentkezzen be, és a sikeres bejelentkezés után a "pályázati adatlap kitöltése" szövegre kattintva találja meg a pályázati adatlapot, majd kezdje meg a megjelenő adatlap kitöltését.
- a kitöltéshez szüksége lesz a képernyő jobb oldalán, a szürke sávban található dokumentumok pontban letölthető hitelintézeti igazolás kinyomtatására, és a bankkal történő kitöltetésére (ezt a bank a pályázó kérésére 8 napon belül kell, hogy kiállítsa)
- a hitelszerződésre

Ezeket a dokumentumokat szkennelve a pályázathoz kell csatolni!


Mire lesz szüksége a pályázatban megadott adatok igazolásához?

- 30 napnál nem régebbi (azaz 2013. március 10. után kiváltott) tulajdoni lap másolatra, melyet az ingatlan elhelyezkedésének megfelelő illetékes földhivatalban válthat ki
- a pályázók lakcímkártyájára
- a gyermekek után járó ellátásokat igazoló szelvényre, vagy az azt igazoló aktuális bankszámla kivonatra, 25 évnél fiatalabb, de családi pótlékra nem jogosító személy esetében iskolalátogatási igazolásra

Ezeket a dokumentumokat szkennelve a pályázathoz kell csatolni!


Mire lesz szüksége a pályázat beadásához?

- Az elektronikusan kitöltött űrlaphoz csatolja a beszkennelt dokumentumokat
- ha minden kérdés megválaszolt, a lezárás gombra kattintva zárja le az űrlapot, ezzel válik a pályázata érvényessé és bírálhatóvá
- a lezárás után a "nyomtatás" gombra kattintva nyomtassa ki a pályázatot
- a kinyomtatott adatlapot legkésőbb május 10-ig levélben, ajánlott küldeményként küldje be a következő címre:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat
1255 Budapest, Pf. 1.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése