Országjárás: Lezsák Sándor Ócsán

A Kormány országjáró körútjának keretében Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke Ócsára látogatott. Az országjárás célja, hogy közelebb hozzák az emberekhez a Kormányzat döntéseit.
Lezsák Sándor kiemelte, hogy Magyarország történelmi jelentőségű változások előtt áll, akár csak a '80-as évek végén. A most születő döntések meghatározzák az ország sorsát az elkövetkezendő évtizedekre, ezért szükséges, hogy a társadalom minél szélesebb rétegei megértsék és elfogadják azokat.

Újságírói kérdésre válaszolva a devizahitelesek megsegítésével kapcsolatban az alelnök elmondta, hogy ez a kormány képes arra, hogy a polgárok érdekében szembeszáll akár a bankrendszerrel is. Az ócsai építkezés nagy próbatétel lesz, hiszen ilyen még nem történt az országban. A munkahelyteremtéssel kapcsolatban a Hungarikum törvényt és a nemzeti lovasstratégiát emelte ki Lezsák Sándor.

A 2000 fő alatti települések sorsával kapcsolatban Lezsák Sándor óvatosan nyilatkozott, hiszen az önkormányzati törvény még képlékeny formában létezik. Ő maga amellett foglal állást, hogy a legkisebb településnek is legyen polgármestere. Az a félelem pedig, hogy nem lesznek gazdái például az iskoláknak, teljesen alaptalan.

Forrás: dabasregio.hu

Ócsa, 2011.11.21.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése