Olvasnivaló

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány cikket, ami a témával kapcsolatban a magyar internetes sajtóban jelent meg.

2013.12.04 - hvg.hu
Hatásvadász propagandafilm készült az ócsai lakóparkról
Ötrészes dokumentumfilmben népszerűsítik az ócsai lakóparkot. A filmet az MTVA rendelte meg

2013.11.07 - mno.hu
Ócsai lakópark: jelenleg "félház" van
Jelenleg 39 házban laknak az ócsai szociális lakóparkban, s további családok beköltözése várható a közeljövőben – közölte a település alpolgármestere.

2013.11.07 - hvg.hu
Még félig üres az ócsai devizás lakópark
Jelenleg 39 házban laknak az ócsai szociális lakóparkban, s további családok beköltözése várható a közeljövőben - tájékoztatta a település alpolgármestere csütörtökön.

2013.11.02 - nepszava.hu
Ócsa: nem gettó, pedig mégis az
Hogyan lehet riportot készíteni egy olyan településen, ahol nemhogy névvel, de név nélkül sem áll szóba velünk senki? Ezzel a kérdéssel szembesült az ócsai lakóparkban munkatársunk, aki úgy tapasztalta: a félelemnek nincsen ésszerű oka. Ócsán az egyenszürke házak fele némán, üresen áll.

2013.10.31 - nlcafe.hu
"Higgyék el, itt igenis boldogok az emberek!"
Sok jót nem lehetett olvasni eddig az ócsai lakóparkról. Rózsadombi négyzetméterárak távol mindentől, nem létező közlekedés, szegregáció és akadozó pályáztatás... Nagyjából ezekről szóltak a hírek. Tény, ma is üresen áll a házak fele, amelyeket a devizahitelek miatt lakásukat vesztettek kaphatnak meg. Nagy segítség - keveseknek. Gyökerek helyett steril, idegen környezet a saját lakás elvesztése után... Kíváncsiak voltunk arra, milyen Ócsán egy nap, hogyan látják helyzetüket maguk az érintettek.

2013.10.28 - rtlklub.hu (VIDEO)
RTL II: Lassan telik az ócsai lakópark
Decemberben dől el, hogy továbbépítik-e az ócsai lakóparkot, ahová bajbajutott devizahitelesek költözhetnek. Az Ócsától 5 kilométerre lévő úgynevezett szociális lakóparkban 80 ház készült el. A felében sem laknak. És továbbra sem pályáznak tömegesen.

2013.10.28 - magyarhirlap.hu
A MSZP szerint kudarc az ócsai lakópark
A kormányzat három év alatt nem tudott teljes körű megoldást találni a devizahitelesek problémáira. Kudarcot vallott az ócsai lakópark ötlete is, ahol az első ütemben a tervezett közel ötszázból csak 80 ház épület fel - jelentette ki Simon Gábor (MSZP) az Országgyűlésben az NFM-hez intézett interpellációjában.

2013.10.28 - origo.hu
Már nem olyan fontos az ócsai lakópark a kormánynak
Bár a devizahitelesek megsegítése továbbra is a kormány egyik kiemelt célja, az ócsai lakópark – a kezdeti lelkesedés ellenére – már nem szerepel a lehetséges megoldások között

2013.10.28 - hir24.hu
Véget ért az ócsai tündérmese
Módosított határidők, kevés jelentkező. A devizahitelesek lakóparkjának ügye már a kormány napirendjéről is lekerült.

2013.10.28 - nol.hu
Elbukott az ócsai kísérlet
A kormányt már nem érdekli Ócsa. Bár a devizahitelesek megsegítése továbbra is napirenden van, a szociális lakópark már nem szerepel a lehetséges megoldások között.

2013.10.24 - mandiner.hu (VIDEO)
Újéletfalva: lakópark vagy szociális gettó?
A Blog Televízió az ócsai lakóparkban tett "szociosétát". Az ott élők igazságtalannak és bántónak tartják, ha szociális gettónak nevezik az új negyedet.

2013.10.22 - mszp.hu
Leszerepelt az Ócsa-program
Eddig 35 családot sikerült beköltöztetni az ócsai szociális gettóba. Mindezt 2,5 milliárd, azaz családonként 72 millió forintért. Ez az Orbán-kormány "pazar" (valójában pazarló) megoldása a devizahitelesek problémáira.

2013.10.20 - echo.hu (VIDEO)
2013-10-20 Demonstráció
Devizahitelesek bénították meg a forgalmat a fővárosban. Több 100 demonstráló indult el még délelőtt Ócsáról Budapestre. A felvonulás célja, hogy felhívja a figyelmet a pénzintézetek tisztességtelen magatartására.

2013.10.17 - vg.hu
Ócsa csak viszi a pénzt: A szociális bérlakások többsége még üresen áll
Ha a jelenlegi ütemben bírálják el a jelentkezőket, jövő tavaszra sem népesül be a hitel- vagy közműtartozás miatt otthonukat elveszítő családok számára épült ócsai szociális lakópark. A csaknem két és félmilliárd forintból felépített nyolcvan ház több mint fele még üresen áll, fűteni, őrizni viszont azokat is kell.

2013.10.10 - hvg.hu
Az ócsai adóstelepen járt a BBC
Az ócsai adóstelepről közölt riportot a BBC szerdán, amelyben a lap magyarországi tudósítója egyedülálló és ellentmondásos társadalmi kísérletnek nevezi a devizahiteleseknek készült falut.

2013.10.09 - BBC.co.uk
Life in Hungary's purpose-built 'debtors' village'
"The only luxury we allow ourselves," says Janos Ofella, 54, as he studies the special offers in the supermarket advertisement, "is coffee."

2013.09.01 - 168ora.hu
Ócska beruházás Ócsán devizahiteleseknek
Meglepően rosszul sikerült az ócsai kormányzati beruházás. Az eredeti elképzelés szerint 500 jó minőségű házat kívántak felépíteni mintegy 5 milliárd forintból, végül azonban csak kevesebb mint az ötöde, összesen 80 „c-kategóriás” lakóépület készült el... az összeg feléből. Talán az sem véletlen, hogy összesen mindössze 24 család élt a lehetőséggel és költözött ide, Ócsára. Illetve, Ócsa mellé. A „lakónegyedet” ugyanis a semmi közepén húzták fel, mintegy 5 kilométerre a kisvárostól.

2013.08.10 - blikk.hu
Felesleges pazarlás az ócsai adóslakópark felépítése
Budapest — Felpörögtek a lakásfelajánlások a Nemzeti Eszközkezelőnél (NET). Az állami részvénytársaság legalábbis azt állítja legfrissebb kimutatásában, hogy idén július végéig, tehát a program indulásától eltelt 19 hónapban mintegy 7300 bajba került lakáshiteles engedte át neki ingatlanát. Vagyis 33 ezer ember szabadult az adósságcsapdából úgy, hogy közben nem kellett attól a lakástól megválnia, amire a jelzáloghitelt felvette.

2013.08.09 - hirado.hu
Fidesz: egyedül a bukott baloldal élcelődik a devizahitelesek megsegítésén
Cinikus és felháborító, hogy éppen a devizahitelesek helyzetéért felelős "bukott baloldal" űz gúnyt a kormány szociális családiház-építési programjának keretében kialakított ócsai lakóparkból, mely az adósságaik miatt otthonaikat elvesztett embereken segít - jelentette ki a Fidesz szóvivője.

2013.08.09 - atv.hu (VIDEO)
Korózs: kalandparkká vált az ócsai lakópark
Az a gond, hogy a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt az emberek elveszítik az állásaikat, nem tudják fizetni a devizahitelek törlesztő részleteit, mert az elmúlt három évben az árfolyamok elszaladtak, és ez egyedül Orbán Viktor miatt van – ezt Korózs Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

2013.08.07 - 444.hu
Teljes kudarc az ócsai adósgettó
A házak fele üres és alig találnak új bérlőket.

2013.08.07 - nol.hu
A házak fele üres, lasszóval kell fogni Ócsára a bérlőket
Nyolcvan ház felépült, összesen ötszázat terveznek a szociális lakóparkba, de aligha folytatódik a kísérlet, még az első ütem házait se sikerül benépesíteni. Ócsa viszont jól járt kudarccal is.

2013.08.01 - mno.hu
900 milliós beruházás a szezontól független termesztésért
Csaknem 900 millió forintos beruházással tovább bővítette ócsai gyárának termelőkapacitását a gombatermesztéssel foglalkozó Bio-Fungi Kft. – közölte a beruházást finanszírozó K&H Bank az MTI-vel.

2013.07.26 - hirado.hu
Ócsai lakópark: van remény a munkanélkülieknek
A lakópark hét munkanélküli lakója közül három álláshoz jutott, egy asszony dajkaképzőbe, két férfi targoncatanfolyamra iratkozott be.

2013.07.25 - origo.hu
Gyerekprogramok és különbuszok az ócsaiaknak
90 forintos jegyért ügyintézői, munkába járós és bevásárlós buszjáratok viszik az ócsaikait a lakótelepről a városba. A tönkrement devizahiteleseknek létrehozott lakótelepre eddig 24 család költözött be, három munkanélkülinek pedig már munkát is találtak.

2013.07.25 - fidesz.hu A FIDESZ hivatalos honlapja
Szeptemberig negyven család költözik be az ócsai lakóparkba
Eddig 24 család foglalta el otthonát az ócsai szociális lakóparkban, de szeptemberig még 16 család költözik be – tájékoztatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjának kommunikációs vezetője szerdán az MTI–t.

2013.07.25 - magyarhirlap..hu
Ócsa: Eddig 24 család költözött be
Eddig 24 család foglalta el otthonát az ócsai szociális lakóparkban, de szeptemberig még 16 család költözik be – tájékoztatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjának kommunikációs vezetője szerdán az MTI–t.

2013.07.24 - penzcentrum.hu
Kong az ürességtől az ócsai devizatelep
Eddig 24 család foglalta el otthonát az ócsai szociális lakóparkban, de szeptemberig még 16 család költözik be - mondta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjának kommunikációs vezetője.

2013.07.16 - rtlklub.hu (VIDEO)
Üresen áll az ócsai házak fele
Nem bajba jutott devizahiteles van kevés, hanem jelentkező. A pályázat második fordulójára összesen 38 család jelentkezett.

2013.07.01 - 168ora.hu
Most mondja meg: igazságos ez?
Ócsai reménykedők

2013.06.26 - atv.hu (VIDEO)
Szanyi: a lopás került ilyen sokba az ócsai lakóparkban
Az ócsai lakóparkban a lopás került ilyen sokba – ezt Szanyi Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

2013.06.26 - noltv.hu (VIDEO)
"Ez nem gettó"
Amíg a helyi MSZP az ócsai lakópark ellen tüntetett, a NOL TV megnézte, milyen is az élet a rózsadombi árakon épült, csonka telepen.

2013.06.26 - mno.hu
Visszalépés helyett előrelépés Ócsán
Morva Emília szerint nincs szó visszalépésről, inkább előrelépésről beszélhetünk az ócsai lakópark esetében.

2013.06.24 - nol.hu
Tüntetés oda-vissza Ócsán
Eddig nyolc család költözött be a szociális lakóparkba, kettő már visszalépett.

2013.06.20 - origo.hu
Hát így néz ki egy gettó?
A gettózást kikéri magának, inkább veteményesről, gyümölcsfákról és muskátliról álmodozik az ócsai lakóparkba elsőként beköltöző Ofella család.

2013.06.19 - penzcentrum.hu
Luxusban is élhetnének a devizahitelesek: pénzkidobás volt az ócsai telep?
A napokban beköltöztek az első lakók az ócsai devizatelepre. A beruházás eddig 2,36 milliárd forintot emésztett fel.

2013.06.16 - nol.hu
Palackok kora
Az ócsai devizahiteles lakópark jövendő lakói ilyen csinos gázpalackos tűzhelyeken fognak főzni

2013.06.14 - blikk.hu
Beköltöztek Ócsára az első lakók
Költöznek az első fecskék az eladósodott családoknak épített lakóparkba.

2013.05.31 - nepszava.hu
A kígyók, siklók már beköltöztek Ócsára
Eddig mintegy 2 és fél milliárd forintot emésztett fel az ócsai lakópark-program megvalósítása, a házak mégis lakatlanok a mai napig, a környéken azonban kígyófélék, vélhetően vipera vagy sikló bukkantak fel, mint azt egy olvasónk jelezte, vagyis könnyen lehet, ők lesznek az első lakók.

2013.05.28 - origo.hu
Eddig csaknem 2,5 milliárd forintba került az ócsai szociális lakópark
Az ócsai szociális családiház-építési program eddig 2,36 milliárd forintba került - tudta meg a Világgazdaság a Belügyminisztériumtól.

2013.05.22 - fidesz.hu A FIDESZ hivatalos honlapja
Az MSZP-s kormányok üldözték adósságokba a családokat
Az ócsai lakópark, amelyen a szocialisták hetente gúnyolódnak, azoknak a családoknak épült, akik már elveszítették otthonaikat, és ha a szocialistákon múlt volna, akkor ma az utcán lennének - írta közleményében a Fidesz-frakció.

2013.05.22 - nol.hu
MSZP: az ócsai lakópark kormányzati baklövés
A korábban tervezett ötszáz helyett jövő héten mindössze húsz bajba jutott devizahiteles család költözhet a Pest megyei Ócsára – közölte Korózs Lajos volt szocialista államtitkár.

2013.05.21 - origo.hu
Napi 180 ezerbe kerül az ócsai házak őrzése
Ezer forint körüli órabérért teljesítenek váltásban napi 24 órás szolgálatot az ócsai lakópark biztonsági őrei. Az üresen álló házakat védeni kell, mert felszedhetik a vezetékhálózatot és ellophatják az épületek külső burkolatelemeit.

2013.05.21 - hir24.hu
Védeni kell az ócsai házakat
Havi 5 millióba kerül az őrzés.

2013.05.21 - mszp.hu
Tovább folyik a kormány ócsai melléfogása
Az eredetileg a devizahiteles családoknak épített ócsai lakópark az Orbán-kormány egyik legnagyobb bukása, egy kapitális beégés, totális melléfogás.

2013.05.10 - mti.hu
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye
Budapest, 2013. május 10., péntek (OS) - Június elejétől érkeznek az első lakók az ócsai szociális lakóparkba. A Máltai Szeretetszolgálat szociális programot indít a helyszínen és a lakók szükségletei alapján nyújt segítséget problémák megoldásában. Az érdeklődők továbbra is pályázhatnak az épületek bérleti jogaira.

2013.05.10 - mno.hu
Ócsai lakópark: mindössze 23 pályázat érkezett
Az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogaira kiírt pályázat második fordulójában a pénteki határidőig 23 hiánytalanul kitöltött pályázat érkezett. Az első forduló nyertesei június elsejétől költözhetnek be – közölte a pályázat lebonyolításával megbízott Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2013.05.10 - origo.hu
Júniusban költözhetnek be az ócsai bérlők
Június elejétől érkeznek az első lakók az ócsai szociális lakóparkba. Az érdeklődők év végéig pályázhatnak az épületek bérleti jogaira.

2013.04.29 - mno.hu (VIDEO)
Ócsa - A HírTV Rájátszás c. műsora
Segítség kérdőjelekkel – siker vagy kudarc az ócsai szociális lakópark? Soltész Miklós államtitkárt kérdezzük.

2013.04.25 - hirado.hu
Ócsai lakópark: a beköltözőkkel foglalkozik a Máltai Szeretetszolgálat
A szociális lakópark bérlőinek kiválasztására kiírt pályázatot lebonyolító szervezet elnöke szerint "nem lesz tragédia", ha a 80 ház egy része hosszabb távon sem népesül be.

2013.04.25 - mno.hu
Ócsa: vitatkozás helyett a munkát választják a Máltaiak
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ócsai lakópark költségei és a lakópark létesítésével kapcsolatos viták helyett a beköltözőkkel és a közösségépítéssel foglakozik – jelentette ki Kozma Imre atya, a szociális lakópark bérlőinek kiválasztására kiírt pályázatot lebonyolító szervezet elnöke csütörtökön a Pest megyei településen.

2013.04.25 - fidesz.hu A FIDESZ hivatalos honlapja
A lakóparkban mindig segítséget tudnak majd nyújtani
Az ócsai szociális lakóparkban mindig segítséget tudnak nyújtani majd a rászorulóknak - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában.

2013.04.25 - hirado.hu (VIDEO)
Soltész: Segítséget tudunk nyújtani bárkinek
Ez a terület mindig itt lesz az államnak, korábban ilyen tartalék nem volt - mondta az ócsai szociális lakóparkról a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

2013.04.24 - index.hu
Fedezzen fel 3 különbséget az ócsai házak közt!
A kormány lakóparkot épített a hitelkárosultaknak Ócsán, ahová nem nagyon akart jelentkezni a célcsoport, de végül találtak húsz költözésre kész családot. Ellátogattunk a telepre, ahol nem találtunk senkit, viszont megnéztük a már teljesen kész házakat, hátha így megfejthetjük a beruházás értelmét.

2013.04.22 - pestmegyei-hirhatar.hu (LÉGIFOTÓK)
Az Ócsa melletti új lakópark madártávlatból
Így néz ki a magasból az Ócsa határában megépült új lakópark, ahogyan a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Légirendészeti Parancsnokságának munkatársai (Habuda László rendőr alezredes pilóta és Papp László rendőr zászlós fedélzeti operátor) látták szolgálati repülésük során, a MI-2-es helikopter fedélzetéről.

2013.04.16 - index.hu
Vadásszák a hitelkárosultakat Ócsára
Módosított pályázati feltételekkel ismét lehet pályázni az ócsai szociális és családiház-építési programban való részvételre.

2013.04.16 - hirado.hu
Ócsai lakópark: ismét lehet pályázni
Módosított feltételekkel ismét lehet jelentkezni a szociális és családiház-építési programban való részvételre.

2013.04.16 - origo.hu
Ismét lehet pályázni az ócsai bérházakra
Május 10-ig lehet pályázni az ócsai szociális és családiház-építési programban való részvételre. Immár azok is pályázhatnak, akiknek rezsitartozás miatt árverezték el a házát, lakását.

2013.04.16 - hvg.hu
Újdonság Ócsán: közműtartozást nyögők is beköltözhetnek az adóstelepre
Május 10-ig lehet pályázni az ócsai lakópark üres házaira, a feltételeket alaposan átalakította a minisztérium.

2013.04.12 - index.hu
Napirajz - Ócsa hív
Az ingatlanpiac mélyrepülése után csak a legjobb értékesítők maradtak talpon.

2013.04.11 - hirado.hu
Ócsai program: tartalékkeret és elhalasztott határidők
A szociális lakóparki lakás bérletére május 10-ig, a tartalék keretbe december 31-ig lehet jelentkezni.

2013.03.29 - nol.hu
Fidesz az MSZP-nek: Ne gettózz!
A Fidesz kommunikációs igazgatója arra szólítja fel a baloldali politikusokat, ne nevezzék gettólakóknak azokat az Ócsára költöző embereket, akiket éppen ők taszítottak a devizahitelek csapdájába.

2013.03.28 - mszp.hu
Az MSZP KEHI- és ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez az ócsai szociális gettó ügyében
Annak érdekében pedig, hogy kiderüljön, mi került a komfort és közintézmény nélküli ócsai lakóparkban négyzetméterenként közel 550 ezer forintba, hogy mi szükség volt a rózsadombi árakon felhúzott szocgettóra, az MSZP a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalhoz és az Állami Számvevőszékhez fordul.

2013.03.28 - blikk.hu
Százezres kiadás várhat az Ócsára települőkre
Kétszer is meggondolhatják a pályázati nyertesek, hogy beköltözzenek az ócsai adósparkba, mivel könnyen százezer forint feletti összegbe is kerülhet egy-egy családnak a költözködés.

2013.03.27 - mno.hu
Kiválasztották az első 20 családot
Kiválasztották az első 20 családot, amely hamarosan beköltözhet új otthonába az ócsai lakóparkban

2013.03.27 - hirado.hu
Emmi: 20 család, 47 gyermek már otthonra talál Ócsán
Az ócsai lakáspályázatra több mint 500 család jelentkezett, sokkal több, mint ahánynak most segítség nyújtható.

2013.03.27 - fidesz.hu A FIDESZ hivatalos honlapja
"A kormány legfontosabb célja, hogy a családok megőrizhessék otthonaikat"
Kiválasztották az első 20 családot, amely hamarosan beköltözhet új otthonába az ócsai lakóparkban - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-t. A Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság közleménye szerint ezáltal "47 gyermek már biztosan családjában maradhat és otthonra talál".

2013.03.27 - kormany.hu Kormányportál
Esély a családok egybetartására
47 gyermek már biztosan családjában maradhat és otthonra talál az Ócsai lakóparkban. Kiválasztásra került ugyanis az első 20 család, mely hamarosan beköltözhet új otthonába.

2013.03.27 - magyarhirlap.hu
Ócsa: eltérő megítélés
Az MSZP szerint megbukott az ócsai lakóparkberuházás, a Fidesz viszont felszólította a szocialistákat, hogy ne "gettólakózzák" le a részorulókat.

2013.03.27 - mno.hu (VIDEO)
Kocsis: Ne gettólakozzon az MSZP
A Fidesz kommunikációs igazgatója arra szólítja fel a baloldali politikusokat, ne nevezzék gettólakóknak azokat az Ócsára költöző embereket, akiket éppen ők taszítottak a devizahitelek csapdájába.

2013.03.27 - nol.hu
Megbukott a 'szocgettó'
Az MSZP szerint megbukott az ócsai lakóparkberuházás, amikor kiderült, hogy a csaknem hatszázból mindössze húsz család nyert a házak bérleti jogaira kiírt pályázaton. A pártnál úgy fogalmaznak: alig húsz család költözhet be "a mindentől elzárt, megközelíthetetlen, szegregált környezetben" létesülő "szocgettóba", ezért most újraszabják a pályázati feltételeket.

2013.03.27 - hvg.hu
Csak május végén költözhet a 20 ócsai család
A tervezett április eleji költözés helyett leghamarabb május végén vehetik át az ócsai szociális lakópark ingatlanjainak kulcsait a pályázat nyertesei - írta pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését szerdán a Magyar Nemzet.

2013.03.25 - origo.hu
Új pályázatot kell kiírni az ócsai lakóparkra
Nem találtak nyolcvan családot, akik beköltözhetnének az ócsai lakóparkba, ezért új pályázatot kell kiírni. Kevesen is jelentkeztek, és a pályázati feltételek is szigorúak voltak.

2013.03.25 - magyarhirlap.hu
Az ócsai lakópark mégis sikertörténet
Még a tavasszal beköltözhet az első nyolcvan család

2013.02.20 - nol.hu
Ócsa: a kormány dönt a folytatásról
A kormány a nyári szünet előtt dönt a bukott devizahiteleseknek épülő ócsai szociális lakópark építésének folytatásáról.

2013.02.20 - blikk.hu
Ócsai lakópark: lőttek a bővítésnek?
Ócsa - Csak álom volt, hogy 500 házból álló telepet falut húz fel a kormány az otthonukat vesztett hiteles családoknak Ócsán?

2013.02.19 - nol.hu
Félig üres lesz az ócsai telep?
Ha a pályázatokat szigorúan a kiírásban közöltek alapján bírálják el, akkor az ócsai lakópark első ütemének 80 házából legfeljebb a fele népesülhet be – állítja az ügyet jól ismerő, de magát megnevezni nem kívánó forrásunk.

2013.02.16 - origo.hu
588-an költöznének a kormány lakótelepére
Tucat híján hatszáz pályázat érkezett az ócsai szociális lakópark lakásainak bérleti jogára. A pályázat pénteken zárult, az érintettek március 25. után tudják meg, melyikük költözhet.

2013.02.15 - kormany.hu Kormányportál
Kontrát Károly rendőrőrsöt adott át Ócsán (VIDEO)
Mérföldkő, de nem végállomás a bűnmegelőzés és a bűnüldözés területén, hogy új rendőrőrs kezdheti meg működését Ócsán - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken a létesítmény avató ünnepségén.

2013.02.04 - hirado.hu
Sárga buszok járhatnának az ócsai lakóparkhoz is
Megvizsgálja a Volánbusz Zrt. a májustól hozzájuk kerülő agglomerációs járatok bővítését, ami lehetővé tenné például a most épülő szociális lakónegyed jobb megközelítését is.

2013.01.16 - mno.hu
Máris kétszeres a túljelentkezés az ócsai lakópark házaira (VIDEO)
Már több mint kétszeres a túljelentkezés az ócsai házakra. Szerdától pályázhatnak a bajba jutott devizahitelesek a nyolcvan ingatlanra. Mostanáig kétszázan jelentkeztek.

2013.01.16 - index.hu
Depressziós devizahiteles nem költözhet Ócsára
Bár csak egy napja lehet pályázni az ócsai szociális lakópark házaira azoknak, akik devizahitelesként elveszítették ingatlanjukat, már kétszázan jelentkeztek. A pályázatot lebonyolító Máltai Szeretetszolgálat a regisztrálók lelkét is megvizsgálja. Akit alkalmasnak találnak, áprilisban beköltözhet a régi falusi környezetet imitáló telepre.

2013.01.15 - ocsa.hu Ócsa Város Önkormányzatának hivatalos oldala
Ócsai képviselők is részt vesznek a lakóparkba költözők kiválasztásában
Sokakat érdekel, vajon kik és hogyan költöznek Ócsára a tavasszal átadásra kerülő szociális lakópark első 80 házába. A kormány tavaly év végi rendelkezése lehetővé teszi, hogy az ócsai városvezetésnek is döntő szava lesz abban, kik kapnak kulcsot tavasszal.

2013.01.15 - kormany.hu Kormányportál
Ócsai lakópark - Már jelentkezhetnek a leendő bérlők
Olyan jó minőségű lakópark épül Ócsa szomszédságában a bajba jutott devizahiteles családok számára, melyre büszkék lehetünk - jelentette ki az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

2013.01.15 - origo.hu
A depressziót kizárják a kormány lakótelepéről
Favágás, szűk szobák, tágas kamra és puszta kert várja azokat a családokat, amelyek beköltöznének a kormány Ócsa mellé épített lakóparkjába. A bedőlt hitelesek keddtől pályázhatnak, de legkorábban majd csak áprilisban költözhetnek be az egyelőre sártengerben úszó, félkész házakba. A lakópark többe kerül, mint amennyit eredetileg szánt rá a kormány, de azt ígérik, itt nem lesznek depressziósok az emberek, mint az olcsóbb panelban.

2013.01.15 - hir24.hu
Mintavárosba költöztetik a devizaadósokat (VIDEO)
Lakópark? Szociális gettó? Kelet-közép-európai Lila akác köz a puszta közepén? Bejártuk az ócsai adósparkot. Videó.

2013.01.15 - hirado.hu
Ócsai lakópark: már jelentkezhetnek a leendő bérlők
A pályázati feltételek a Belügyminisztérium honlapján is olvashatók.

2013.01.15 - fidesz.hu A FIDESZ hivatalos honlapja
Ócsai lakópark: már jelentkezhetnek a leendő bérlők
Olyan jó minőségű lakópark épül Ócsa szomszédságában a bajba jutott devizahiteles családok számára, melyre büszkék lehetünk - jelentette ki az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden.

2013.01.14 - kormany.hu Kormányportál
Megvédi a kormány a devizahitel-csapdába került családokat
2013. január 15-től nyújthatják be pályázatukat a bajba jutottak az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogára.

2013.01.14 - origo.hu
Aki Ócsára akar költözni, most pályázhat
Holnaptól egy hónapon át pályázhatnak azok a lakásukat elvesztő devizahitelesek, akiknek az ingatlana a hitelfelvételkor 20-25 millió forintnál nem ért többet, és most Ócsára, az épülő lakóparkba szeretnének költözni.

2013.01.14 - hirado.hu
Gettóról beszél az MSZP, a Fidesz kiakadt
A bajba jutott devizahiteles családoknak épülő ócsai lakóparkról vitáznak a kormánypártiak és a szocialisták. Az:MSZP szerint "szociális gettó" épül, mivel a területen "se óvoda, se bölcsőde, se iskola, se munkahely, de még gázfűtés se lesz", a Fidesz azonban mindezt sértegetésnek tartja.

2013.01.09 - hvg.hu
Profilozták az ócsai mintalakókat
Az ócsai lakóparkba pályázók várhatóan nem a tartósan szociális krízishelyzetben lévők köréből kerülnek majd ki, hiszen a hitel felvételekor olyan munkájuk volt, amelynek révén hitelképesnek nyilváníttattak, ingatlanuk megfelelő zálogtárgynak bizonyult - írta a Népszabadság a pályázók rangsorolását végző Magyar Máltai Szeretetszolgálatot idézve.

2013.01.04 - mno.hu
Ki költözhet be a szociális lakóparkba? (VIDEO)
Március 25-ig dől el, kik költözhetnek be az ócsai szociális lakóparkba. A jogosultak – meghosszabbított határidővel – február 15-ig pályázhatnak a lakásokra. A jelentkezők közül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat választja ki azokat a családokat, akik az új házakban lakhatnak.

2013.01.03 - hvg.hu
Így épül az ócsai adóstelep - fotók
A jogosultak február 15-éig pályázhatnak az ócsai szociális lakópark lakásainak bérleti jogára, a döntést pedig március 25-én hozza meg a jogosult bizottság. Az adóstelep eközben már javában épül.

2013.01.03 - hirado.hu
Ide költözhetnek a hitelesek: megmutatjuk az ócsai lakóparkot
Az első nyolcvan házat tavasszal adják át, a jelentkezők február 15-éig pályázhatnak arra, hogy bérlői legyenek a lakásoknak.

2013.01.02 - mno.hu
Ócsai lakópark: március végéig döntenek a beköltözőkről
Az arra jogosultak február 15-éig pályázhatnak arra, hogy bérlői legyenek az ócsai szociális lakópark egyik lakásának, a döntést március 25-én hozza meg az arra jogosult bizottság – az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

2012.12.04 - hirado.hu
A városnak adják az ócsai szociális lakópark közterületeit
A helyi önkormányzat tulajdonába adja a kormány az Ócsai Szociális Családiház-építési Program keretében épülő lakópark területén kiépített utakat és egyéb közterületeket.

2012.12.04 - hvg.hu
Nem tetszik az MSZP-nek az ócsai adóstelep
Az MSZP rossznak és drágának tartja az ócsai lakópark-beruházást. Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja keddi újságíróknak azt mondta: bizonytalan, hogy ki fogja kijelölni azt a nyolcvan családot, amely az ócsai lakóparkba költözhet.

2012.10.11 - origo.hu
Elkezdték az ócsai szociális telep építését
Október 8-án elkezdődött a bedőlt hitelük miatt lakásukat vesztett családoknak szánt állami telep építése - írta csütörtökön az Alsopakony.hu

2012.09.21 - mon.hu
Az ócsai szociális lakópark jövendő lakóit is szolgálja majd az új bölcsőde
Megépülhet Ócsa első bölcsődéje, miután az önkormányzat csaknem 150 millió forintos EU-s támogatást nyert e célra. A Manóvár nevű intézmény a település határában létesülő szociális lakópark várhatóan tavasszal elkészülő első 80 házába beköltözőket is kiszolgálja majd

2012.09.06 - nol.hu
Ócsán idén biztosan nem lesz lakótelep
Készülnek arra, hogy nem devizahitelesek költöznek majd, de hogy akkor kik, azt senki sem tudja.

2012.08.17 - hirado.hu
Jobbik: felháborító az ócsai lakópark építésének csúszása
Az ellenzéki párt szerint sem az árfolyamgát, sem pedig a Nemzeti Eszközkezelő nem képes a devizahitelesek helyzetét tömegesen rendezni.

2012.08.15 - index.hu
Sose lesz már Ócsán adóstelep?
A kormány egy éve nyilvánította nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé a bedőlt devizahitelesek megsegítését célzó ócsai szociális lakóparképítést. Az akkori tervek szerint tavaszra készült volna el az eredetileg 500 házra tervezett projektből az első 80 ház. Aztán az időpont nyárra tolódott, most pedig már úgy néz ki, idén biztos nem költözik be egyetlen család sem. Összegyűjtöttük, az elmúlt egy évben ki, mit ígért, hogy mikor készül el a beruházás, vagy éppen mivel magyarázták a csúszást.

2012.08.14 - index.hu
Idén már nem lesz kész a devizás lakótelep
Egy hete épülhetne a bedőlt devizahitelesek kimentésére készülő ócsai szociális lakópark.

2012.08.14 - Napi gazdaság
Már épülhetne az ócsai lakópark - mi a csúszás oka?
Egy hete épülhetne a bedőlt devizahitelesek kimentésére készülő ócsai szociális lakópark, ha az utolsó − harmadik − közbeszerzési eljárásra beadott ajánlatok közül a kiíró BM Országos Katasztrófavédelem nyertest hirdet. Erre annak ellenére nem került sor, hogy lapunk információi szerint a beadott ajánlati árak alapján minden esély megvolt.

2012.08.14 - hirado.hu
Nem találnak vállalkozót az ócsai lakópark építésére
A lakópark a bedőlt devizahitelesek számára épülne, ám a szaktárca még nem hirdette ki a pályázat nyertesét.

2012.08.12 - index.hu
Hatalmas bukás eddig az ócsai adóslakópark
Tovább csúszik az ócsai szociális lakópark kivitelezése. Egy hete volt a közbeszerzési eljárás harmadik fordulója, de az eredményhirdetés elmaradt. Az elvártnál magasabb kivitelezői árajánlatok patthelyzethez vezethetnek.

2012.07.31 - barikad.hu
Gaz az ócsai lakópark helyett
Ócsán fél éve állnia kellene a devizahitel-adósok számára felépített lakóparknak, azonban egyenlőre még üres a terület, ismét csúsztatják az átadás határidejét.

2012.07.31 - pestmegyei-hirhatar.hu
Ócsára költöznek a devizások majd ha hull a hó
Többször beszámoltunk az ócsai lakópark építésének részleteiről, amit a kormány a bedőlt devizahitelesek elhelyezésére kíván létrehozni. A beruházás lassan készül mint a Luca széke, számol be a Blikk mai cikkében, valószínűleg azért is, mert a jó munkához idő kell!

2012.07.31 - Blikk.hu
Póznaerdő áll az ócsai lakóparkban
Ócsa - Lassabban készül az ócsai devizahiteles-lakótelep, mint a Luca széke. A bedőlt hiteleseknek állami segítséggel épített házaknak fél éve kész kellene lenniük, ám még mindig a gaz veri fel a területet. Bár az első látványos lépés már megtörtént: az elektromos művek felállította a szükséges villanypóznákat.

2012.06.11 - fidesz.hu A FIDESZ hivatalos honlapja
Heteken belül indul az ócsai szociális lakópark építése
Heteken belül megkezdődik annak a nyolcvan lakásnak az építése a leendő ócsai szociális lakóparkban, amelybe a fizetésképtelen lakáshitelesek költözhetnek. Még nem választották ki a lakóparkba költöző 80 családot, a szempontokat viszont már kidolgozták.

2012.05.23 - hirado.hu
Őszre állnia kell az ócsai lakóparknak
A település alpolgármestere szerint a szociális lakópark első nyolcvan házának legkésőbb ősz elejére állnia kell.

2012.05.14 - index.hu
Késni fog az ócsai adóspark átadása
Nyáron már valószínűleg nem készülnek el azok a családi házak, amelyeket az otthonukat elveszített devizahiteleseknek szántak

2012.03.28 - origo.hu
Pletykapadot kapnak a kormány által megmentett családok
Csicsókát, napraforgót, naspolyát és birset is termeltetne az állam azokkal a bedőlt hitelesekkel, akik az Ócsa mellett felépülő szociális házakban kezdhetnének majd új életet. A hagyományos kialakítású házakhoz hatalmas kerteket terveztek nyugágyakkal, a gyerekeknek játszóvárral és homokozóval, de egyelőre nem tudni, hogy mindezt ki fogja fizetni.

2012.03.22 - fidesz.hu A FIDESZ hivatalos honlapja
Ez egy nagyon komoly segítség a kormány részéről
Egy olyan lakóparkról beszélünk, mely zöldmezős beruházás, ugyanakkor kiemelten fontos, hogy olyan paraméterekkel rendelkezzen, melyek egyszerűvé teszik a fenntarthatóságot – válaszolta Giró Szász András kormányszóvivő az m1 Ma reggel című műsorában arra a kérdésre, miért csúszik az a devizahitelesek ócsai lakótelepének átadása.

2012.03.19 - kormany.hu Kormányportál
Elkészültek az ócsai Szociális Családiház-építési Program mintatervei
A mintatervek, amelyek közül a felépítendő családi házak kiválasztásra kerülnek, a dokumentumtárban érhetők el.

2012.03.09 - nol.hu
Mindenki csóró lesz
A devizahitelesek ócsai falujához még hozzá se fogtak, a környéken szemét, az út mentén lányok. A bukott devizahiteleseknél egy hajszállal jobb helyzetben lévő (ha egyáltalán) helybéliek pedig az idén már ingatlanadót is fizetnek.

2012.03.06 - dabasregio.hu
Csak ősszel költözhetnek a devizahitelesek
Ócsa – Tovább csúszik a 80 lakásos ócsai szociális lakópark átadása

2012.03.05 - mtv.hu
Ócsa - csúszik a lakópark-építés (VIDEÓ)
A Ma reggel vendége Szaló Péter területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár és Bukodi Károly polgármester, Ócsa

2012.03.02 - origo.hu
Csúszik az ócsai szociális lakópark átadása
Legkorábban a nyár végén költözhetnek be az első lakók az ócsai szociális lakóparkba, az infrastruktúra teljes kiépítése pedig az év végére várható - írja a Népszabadság.

2012.02.28 - hirado.hu
Koncepcióváltás miatt késik a bedőlt hitelesek lakóparkja
Az újabb tervek szerint az ócsai szociális lakópark közmunka keretében épülne meg.

2012.02.27 - hirado.hu
Csúszik az ócsai szociális lakópark építése - a tervek már készülnek (VIDEÓ)
A lakóparkba azokat a devizaadósokat költöztetik majd, akik ingatlanát tartozásuk miatt elárverezték.

2012.02.27 - penzcentrum.hu
Tovább hallgat a minisztérium 500 magyar család sorsáról
Újabb találgatásokra adhat okot a Pest megyei Ócsán megvalósuló, Szociális Családiház-építési program I. ütemére kiírt építészeti tervpályázat lebonyolítása - derül ki a Belügyminisztérium, lapunk érdeklődésére küldött válaszaiból.

2012.01.17 - hirszerzo.hu
Makovecz stílusában épülhet az ócsai lakótelep
A BMSK Beruházási, Műszaki, Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. – a program hivatalos közbeszerzési lebonyolítója – tavaly decemberben küldte meg ajánlattételi felhívását három építész-, illetve három közműtervező irodának.

2012.01.21 - napi.hu
Ócsa lenne a fény az alagút végén?
A nehéz gazdasági környezetben nincsenek könnyű helyzetben a könnyűszerkezetes házépítő vállalkozások sem: halvány előrelépést az ócsai projekttől és a kormány otthonteremtési programjától remélnek, a pályázatot, vagy a konkrét feltételeket viszont mindeddig nem látták.

2011.12.05 - index.hu
Márciusban kezdik építeni a devizahitelesek ócsai telepét
Jelenleg az adminisztratív eljárásoknál tartanak a fizetésképtelen lakáshiteleseknek épülő családiház-program előkészítésében, de márciusban már megkezdődhet az első ütemben tervezett 80 ház megépítése - tájékoztatta Ócsa alpolgármestere az MTI-t.

2011.11.24 - inforadio.hu
7,5 millió forintig adómentes támogatást adhatnak a munkaadók
Újabb segítség a devizahiteleseknek, hogy a munkaadók 7,5 millió forintig adómentes támogatást adhatnak dolgozóiknak a rögzített árfolyamú végtörlesztésre.

2011.11.10 - RTL Klub Híradó
Csúszik a devizahitelesek segítsége (VIDEÓ)
Március helyett leghamarabb jövő nyáron költözhetnek családok az ócsai lakóparkba.

2011.10.19 - index.hu
Titokban döntöttek a devizafalu-pályázatról
Kihirdették az Ócsára tervezett, bedőlt devizahiteleseket befogadó telep beépítési pályázatának nyertesét, de a legfrissebb hírek szerint esélyes, hogy a kormány visszavonulót fúj.

2011.10.19 - HVG Ingatlanmenedzser
Titkolóznak a devizahitelesek lakóparkjával Ócsán
Titokban hirdettek nyertest a telep beépítési munkálataira.

2011.10.18 - e-Építés.hu Belügyminisztériumi portál
Az Ötletpályázat eredményhirdetése
Sikeresen lezajlott az ócsai Szociális bérlakás-együttes beépítési és környezetalakítási javaslatának elkészítésére vonatkozó ötletpályázat, amelyet a Belügyminisztérium a Magyar Építész Kamarával közösen írt ki.

2011.10.15 - NOL.hu
Megvan a győztes ócsai pályázat, máris csúszik a lakópark átadása
Virágszirmok, fatornyok és a közmunkások – Március helyett júniusban költözhetnek az első lakók

2011.10.12 - Hírszerző.hu
Mégsem lesznek olyan jók az ócsai házak?
A Blikk információi szerint az otthonukat elvesztő devizahiteleseknek tervezett ócsai családi házakba költözők horribilis fűtésszámlára számíthatnak.

2011.09.28 - NOL.hu
Az ócsai mintalakások tartós lakóhelynek alkalmatlanok
Gazdaságtalannak, a nemzetközi trendekkel ellentétesnek, társadalmilag fenntarthatatlannak, így alapjaiban elhibázottnak tartja az ócsai szociális bérlakástelepet a Magyar Urbanisztikai Társaság.

2011.09.15 - Kisbíró Ócsa Város nyomtatott újságja
2011. 9. szám Főoldali cikk - PDF
Még nem vagyunk készen - Lakossági fórum a Szociális Családiház-építési Programról

2011.09.15 - origo.hu
Lakossági fórum Ócsán a szociális házépítési programról
A devizahiteleseket megsegítő szociális bérlakás program első üteme és az építkezéseket megelőző fejlesztések álltak a csütörtökön megtartott ócsai lakossági fórum középpontjában.

2011.09.02 - tervlap.hu
Hirtelen tervpályázat Ócsára!
A belügyminiszter országos és nyílt ötletpályázatot hirdet a bajbajutott devizahitelesek megsegítését szolgáló ócsai szociális bérlakás-együttes beépítési és környezetalakítási javaslatának elkészítésére.

2011.09.01 - origo.hu
Óvodát és focipályát is építene a kormány az ócsai szociális telepre
Óvodát, bölcsödét, focipályát és áruházat is telepítene a kormány az Ócsa mellé tervezett ötszázlakásos szociális otthontelepre.

2011.09.01 - index.hu
Ötletpályázatot írtak ki az ócsai mintafalura
A Belügyminisztérium ötletpályázatot hirdetett a devizahitelesek megsegítésére épülő ócsai mintafalu elrendezésére.

2011.08.31 - ocsa.hu Ócsa Város Önkormányzatának hivatalos oldala
Szociális Családiház-építési program I. ütem Szabályozási Terve
Településszerkezeti Tervének és helyi Építési Szabályzatának módosítása és a Szociális Családiház-építési Program I. ütem Szabályozási terve

2011.08.31- e-Építés.hu Belügyminisztériumi portál
Ötletpályázat dokumentációk
Ötletpályázat szociális bérlakás-együttes beépítési és környezetalakítási javaslatának elkészítésére

2011.08.31 - 168óraonline.hu
Egészpályás letámadás Ócsán
Gettót kiáltanak az ellenzők a kormányzat ócsai tervei miatt, a Belügyminisztérium viszont szociális családiház-építési programról beszél, amellyel megmenthetik a csődbe jutott devizahiteleseknek legalább egy részét.

2011.08.18 - pénzcentrum.hu
Pénzkidobás az ócsai telep? Milliárdokat buknak az adófizetők
Megoszlanak a vélemények arról, hogy vajon megéri-e bedőlthiteles-telepet építenie a kormánynak Ócsán.

2011.08.16 - kormány.hu Kormányportál
Augusztusban indul a Kormány Szociális Családiház-építési Programja
Szó sincs gettóról, vagy csődtelepről, a Kormány otthonokat épít Ócsán

2011.08.16 - ingatlanmagazin.hu
Mit szól Ócsa a devizahitelesekhez? Ingatlanpiaci helyzet és jövő
Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány az ócsai szociális családiház-építési programot, melynek során több száz lakást építenének a bajba jutott jelzáloghiteleseknek.

2011.08.15 - Kisbíró Ócsa Város nyomtatott újságja
2011. 8. szám Főoldali cikk - PDF
A korábban megjelent közleményünkben ígértekhez híven szeretnénk részletesen beszámolni a Belügyminisztériummal történt 2011. augusztus 11-i megállapodásról.

2011.08.14 - ocsa.hu Ócsa Város Önkormányzatának hivatalos oldala
Közlemény
A Kormány, 1279/2011. (VIII.10.) sz. kormányhatározata értelmében, a devizahitelesek megsegítésére irányuló Szociális Családiház-építési Programot Ócsa város alsópakonyi területén valósítja meg.

2011.08.12 - Blikk.hu
Dől a pénz Ócsára
Bölcsőde, óvoda, iskolabővítés, orvosi rendelő, üzletek, kerékpárút, buszvonal megannyi milliós-tízmilliós beruházás, amelyekkel az adóstelep befogadása révén Ócsa városa gazdagodhat.

2011.08.11 - Blikk.hu
Ilyen lehet tavaszra az ócsai adóstelep
Csaknem félezer családi ház, mintegy 1600 embernek nyújt majd otthont a bedől hitelesek lakóparkjában, a Pest megyei városka mellett.

2011.08.11 - origo.hu
Nincs itt semmi, csak a homok - riport a bedőlt lakáshitelesek menedékhelyéről
Ócsától hat kilométerre, a vasúttól és a buszmegállóktól távol fekszik az az állami föld, ahova a Belügyminisztérium tervei szerint bérlakásokat épít az állam a fizetésképtelen devizahiteleseknek.

2011.08.11 - stop.hu
A bűnözés melegágya lesz a kormány hitelcsőd-gettója?
...egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot, de az elmondható: egyedül a kormánynak tetszik az ötlet.

2011.08.11 - origo.hu
Hatalmas költséget vesz a nyakába a kormány az ócsai modellel
Csak az első nyolcvan ház felépítése legalább félmilliárd forintba kerülne az első becslések szerint az ócsai modell elindításakor, miközben hivatalos adatok szerint több mint 140 ezer embernek van súlyos elmaradása a jelzáloghitelekkel.

2011.08.11 - HVG.hu
Közmű nincs, kukacos a víz – ezt találtuk Ócsán (VIDEÓ)
A közmű nincs kiépítve, sokszor kukacos a víz, a busz csak ritkán jár Ócsa mellett, ahová bebukott devizahiteleseknek építtetne házat a kormány.

2011.08.11 - origo.hu
Telt ház van az óvodában - videóinterjúk az ócsai modellről (VIDEÓ)
Csütörtökön részleteket közöltek arról a kormányzati programról, amelynek keretében a Pest megyei Ócsán családi házakat építenek a bajba jutott lakáshiteleseknek.

2011.08.11 - vastagbőr blog
Ön elköltözne Ócsára?
Csak a korábbi kérdéseinket tudom ismételni.

2011.08.11 - index.hu
Épül a devizalakótelep
A homokos szántóföldön most még csak a lucerna nő, ám rövid időn belül 80, végül összesen 500 devizahitelét fizetni képtelen család költözhet ide.

2011.08.10 - TV2 Tények
Bedőlt hitelek és adósok (VIDEÓ)
Az Ócsa melletti Alsópakonyba költöztetnék a bedőlt hiteleseket, ha az önkormányzat és a kormány megállapodik.

2011.08.10 - HVG.hu
Az ócsaiak egyelőre nem félnek
A folyamatos tárgyalások ellenére egyelőre nem lehet tudni, pontosan mikortól, hány ütemben és mennyi házat építtetne fel a kormány a hiteltartozásuk miatt bajbajutottaknak a Pest megyei Ócsa alsópakonyi részén.

2011.08.10 - origo.hu
Fideszes aggodalmak ellenére indult az ócsai modell
Nyár elején még a kormányoldalon belül is vita volt arról, hogy új házak építésével vagy régi ingatlanok felhasználásával segítsenek a fizetésképtelen lakáshiteleseknek, és az ócsai projekt elindítása azt jelzi, hogy az előbbi támogatói nyertek.

2011.08.10 - NOL.hu
Bedőlt lakáshitelesek bérháztelepe: segítség vagy idiotizmus?
Az elképzelések szerint a bajba jutott családok egy-három évig élhetnének a házakban bérleti díj fejében.

2011.08.10 - hírszerző.hu
Üdvözlet Devizafalváról!
Segítek Szijjártó Péternek...

2011.08.09 - index.hu
Ócsára telepítik a bedőlt hiteleseket
A Pest megyei Ócsát jelölte ki a Belügyminisztérium a Szociális Családiház-építési Program I. ütemének helyszínéül, így a tervek szerint ide építik majd a bedőlt lakáshitelesek házait.

2011.08.09 - Pénzcentrum.hu
Ide telepítené a kormány a bedőlt hiteleseket
Ócsán valósulhat meg a Szociális Családiház-építési Program első üteme - írja a kormany.hu-ra hivatkozva a Napi Gazdaság.

2011.08.09 - Napi gazdaság
Ócsára költöztetik a bedőlt lakáshiteleseket
A fővárostól 27 kilométerre lévő Ócsán valósulhat meg a szociális családi-ház építő program első üteme.

2011.08.07 - ocsa.hu Ócsa Város Önkormányzatának hivatalos oldala
Ócsán valósulhat meg a Szociális Családiház Program
A Kormány kifejezte határozott szándékát, hogy a lakóingatlanjukat elvesztő devizahitelesek megsegítése érdekében Szociális Családiház-építési Programot indít célszerűen és lehetőség szerint állami tulajdonú területek igénybevételével annak érdekében, hogy a leginkább rászorulók ne kerüljenek az utcára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése